Volledig scherm
© Thinkstock

Hengelen naar de 50ste eilandtitel van Schouwen-Duiveland

ZIERIKZEE - Vis zwemt er steeds minder voor de Schouwse kust, zo lijkt het ieder jaar. Maar dat let de drie organiserende hengelsportverenigingen niet, gewoon weer het kampioenschap om de eilandelijke titel te organiseren. Eén met een gouden randje dit keer, want 25 november staan de hengelaars voor de vijftigste keer langs de waterlijn om zoveel mogelijk vis te verschalken.

De zeeviswedstrijd is bedoeld voor de leden van de hsv's Dreischor, De Krabbe en Oosterschelde. Tijdens de onderlinge proeve wordt uitgemaakt welke visser én welke vereniging zich de kampioen van 2017 mag noemen. De precieze wedstrijdlocatie wordt in de week voorafgaand bekend gemaakt. Vast staat al wel dat wordt gevist bij laag water en met opkomend tij, aldus Niek Romijn van de  Eilandcommissie, ergens tussen Renesse en Westerschouwen.

Romijn verwacht zo'n vijftig deelnemers. In het dorpshuis van Serooskerke worden 's ochtends de plaatsnummers bekend gemaakt waar de individuele hengelaars moeten gaan staan. Daar vindt na 16 uur ook de prijsuitreiking plaats. De wedstrijd zelf begint om 11 uur. De hengelaars krijgen vier uur de tijd. De deelnemers zijn verplicht een emmer te gebruiken, waarin de vangst tijdelijk kan worden bewaard. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement