Heleen Allemekinders en Caroline de Reus in de tuin van Hof van OOK in Lewedorp. De lotgenotengroep kan gebruik maken van een binnenruimte en de tuin.
Volledig scherm
PREMIUM
Heleen Allemekinders en Caroline de Reus in de tuin van Hof van OOK in Lewedorp. De lotgenotengroep kan gebruik maken van een binnenruimte en de tuin. © Marcelle Davidse

Heleen en Caroline verloren op jonge leeftijd hun partner: ‘Rouw draag je je leven lang met je mee’

Ze verloren allebei op jonge leeftijd hun partner en weten uit eigen ervaring hoe je wereld dan in één klap stil komt te staan. Maar Heleen Allemekinders uit Burgh-Haamstede en Caroline de Reus uit Wilhelminadorp gingen door. Beiden (nu 58) gingen als professional met rouw en verlies aan de slag. De twee beginnen eind maart een lotgenotengroep voor jonge weduwen en weduwnaars in heel Zeeland.

  1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
    PREMIUM
    Met video's

    Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

    Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.