De club die zich rond 12 uur spontaan verzameld heeft in het skatepark in Zierikzee, met rechtsvoor (met gele shirts) vlnr: Bob den Boer, Thom Platenburg en Rico de Jonge.
Volledig scherm
PREMIUM
De club die zich rond 12 uur spontaan verzameld heeft in het skatepark in Zierikzee, met rechtsvoor (met gele shirts) vlnr: Bob den Boer, Thom Platenburg en Rico de Jonge. © Katja van Noort

Helden zijn het, de gasten achter Wat Te Doen?!. Ze repareren de vernielde halfpipe zodat iedereen weer kan skaten

Als iemand zich populair heeft gemaakt dit weekend dan zijn het wel de gasten van stichting Wat Te Doen?!. Rico de Jonge en Thom Platenburg uit Scharendijke fiksten zaterdag de met vuurwerk vernielde halfpipe in het skatepark in Zierikzee. Helden? ,,Nou, ik zou het liever niet doen", reageert Rico nuchter. Maar dat zou sneu zijn voor de tientallen jongens en meiden die zondag komen stunten op skateboard, step of BMX.

  1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
    PREMIUM

    Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

    Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”