Volledig scherm
Opening groen schoolplein, Scharendijke. © Dirk Jan Gjeltema

Helcherseeschool in Scharendijke verguld met groen schoolplein

SCHARENDIJKE - Wat eerst met gras en tegels een soort aanhangsel van het schoolplein van de Scharendijkse Helcherseeschool was, is nu als groene speelplaats fraai heringericht. Vrijdagochtend werd die geopend.

De leerlingen van de school hebben zelf meegedacht over de indeling, vertelt adjunct-directeur Jan Willem Goedhart. Een trapveldje, klimtoestel en glijbaan moesten er sowieso komen. Hovenier Peter Otte uit Oosterland tekende het ontwerp en legde de de speelplaats aan. 

Die heeft - behalve genoeg speelruimte - ook een educatief tintje. Achterin ligt een moestuintje. En pal ernaast is een tribune gebouwd van de tegels die daar in de oude situatie lagen. ,,Zodat je buiten les kunt geven", legt Goedhart uit. ,,De hovenier heeft al aangeboden om een keer een gastles te geven over wilde bloemen en bijen. Dat zou mooi op die tribune kunnen."

Lenthe Wullings uit groep 7 is blij met de nieuwe speelplek, vertelt ze. ,,Je kunt er heel leuk spelen en lekker klimmen. Eerst lagen hier allemaal tegels. Dat was een beetje saai." Ze is blij dat de bossages rondom de speelplek zijn blijven staan. ,,De jongens hebben daar allemaal hutten, dus daar hebben we dan geen last van."

Het groene speelplein is er gekomen in samenwerking met lokale ondernemers, de dorpsraad, ouders, en IVN Zeeland, zegt Goedhart. ,,Het is fantastisch geworden.” Lenthe sluit zich daarbij aan. Tegelijkertijd is ze een beetje sip. ,,Ik zit in groep 7, dus ik heb nog maar een jaartje om hier te spelen.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement