Repetitie van 'Hoe het danst' bij Kunst en Eer, met leerlingen van de Vitruvio-groepen van Binnen de Veste.
Volledig scherm
Repetitie van 'Hoe het danst' bij Kunst en Eer, met leerlingen van de Vitruvio-groepen van Binnen de Veste. © Wim Kostense

Harmonie Kunst en Eer neemt jeugd aan het handje met muzieklessen: ‘Fantastisch hoe enthousiast kinderen aan de slag gaan’

ZIERIKZEE - Altijd al muziek willen spelen, maar je weet niet welk instrument het beste bij je past? Kunst en Eer regelt gratis proeflessen waar je helemaal los kunt gaan.

Het muziekproject wordt georganiseerd in samenwerking met de Zeeuwse Muziekschool en het Cultuurhuis ZierikC. Tijdens de proeflessen draait het vooral om ‘lekker creatief bezig zijn', benadrukken pr-man Wim Kostense en dirigente Cathy Kotoun van Kunst en Eer. 

De kinderen krijgen de kans allerlei soorten (ook niet-blaas) instrumenten uit te proberen. Hebben ze iets naar hun zin gevonden, dan kan daarmee verder worden gegaan. Doel van dit alles is dat de ze de lol zien van muziek maken in een groep.

Armin van Buuren

Het aanbod geldt voor leerlingen van basisscholen. Vorige maand nam de harmonie al een voorschotje. Veertig kinderen van de Vitruvio-groepen van Binnen de Veste zetten onder leiding van Kotoun ‘de kortste opera ooit’ op de planken in de Nieuwe Kerk. Zij zongen onder begeleiding van de harmonie, het leerlingenorkest Kunsteneers en de Percussie Groep Zierikzee de hit Hoe het danst van Marco Borsato, Davina Michelle en Armin van Buuren. 

,,Ik ben bij één van die repetities geweest en het is echt fantastisch om te zien hoe enthousiast die kinderen met zo’n concept aan de gang gaan”, zei Kostense bij die gelegenheid. ,,Dan krijg je niet alleen muziek, maar er wordt ook tekst bij gezocht en een dans. Eigenlijk álles kan!”

Kunst en Eer wil de samenwerking verder doortrekken en het project bij voldoende belangstelling ook aanbieden aan andere scholen. De proeflessen zijn op 7, 14 en 21 maart (14.00 tot 16.00 uur) in gebouw de Harmonie aan de Kaersemakerstraat en het Cultuurhuis aan het Jannewekken.