Volledig scherm
De Haringvlietstraat, ongeveer op de plek waar vrachtwagens om te bevoorraden straks van gewone auto's wordt gescheiden. Het fietspad komt aan de andere kant van de weg te liggen © Dirk-Jan Gjeltema

Haringvlietstraat in Zierikzee op de schop vóór ontwikkeling van Haringvlietplein

ZIERIKZEE - Nog voor de eerste supermarkt op het Haringvlietplein opent, gaat de Haringvlietstraat in Zierikzee drastisch op de schop. Door verkeersstromen van elkaar te scheiden, wordt de weg veiliger gemaakt.

Tussen de Laan van Sint Hilaire en de Grevelingenstraat zit de weg ingeklemd tussen het terrein van Pieter Zeeman en het plein dat op het punt staat een nieuw uiterlijk te krijgen. Er komen onder meer twee supermarkten, goed voor tegen de 400 parkeerplaatsen. 

Eigen entree

Om de verwachte toename van verkeer het hoofd te bieden, worden auto's en vrachtverkeer in de nieuwe situatie gescheiden. Vrachtverkeer krijgt een 'eigen entree' naar het Haringvlietplein en wordt voor de bevoorrading naar de noordkant van de winkels gestuurd.  Aan de zuidzijde van de Haringvlietstraat komt een vrijliggend tweerichtingsfietspad te liggen. Daarnaast wordt een breed voetpad aangelegd. Er komt één oversteekplaats voor fietsers en voetgangers die op weg zijn naar het nieuwe Haringvlietplein. Bij de in- en uitgang van het terrein wordt eenrichtingsverkeer ingesteld. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement