Hanse Staalbouw breidt uit met nieuwe productiehal

NIEUWERKERK - Met een nieuwe productiehal van 2750 vierkante meter groot en een nieuwe volautomatische productiestraat van een metertje of honderd lang is Hanse Staalbouw uit Nieuwerkerk klaar voor de toekomst. Niet gek voor een bedrijf dat in 1907 door de Sirse dorpssmid Dirk Janszoon Hanse werd opgericht.

Stalen balken glijden over de rollers, om computergestuurd te worden voorzien van markeringen, boorgaten en om tot slot op juiste lengte te worden gezaagd. Op dit moment vooral onderdelen van de nieuw te bouwen Gamma in Goes. Op heel veel meer plaatsen, zowel in Nederland als in de rest van de wereld, zijn de resultaten van het werk op Schouwen-Duivelandse bodem te vinden.

Het bedrijf, dat 150 man personeel in dienst heeft, is weliswaar al jarenlang in andere handen maar is nog altijd een op en top familiebedrijf. Met Wim de Jonge sinds 2008 als eigenaar en zijn kinderen Marlinde, Jochem en Ruben als toekomstige opvolgers. Maar ook broer, zwagers en neefjes steken er de handen uit de mouwen. ,,Het is sowieso de kracht van dit bedrijf: het personeel. Er werken hier zulke gedreven mensen.''

Met de nieuwe hal en de nieuwe markeer-boor-zaagstraat is de te verwerken tonnage verdubbeld. De recente uitbreiding én het 110-jarig bestaan van Hanse Staalbouw worden gevierd met een open dag op zaterdag 16 september. Er worden rondleidingen gegeven en er zijn activiteiten voor jong en oud, zoals een rodeostier, klimwand en trampolines. De open dag is van 10.00 tot 16.00 uur.