Hans Padmos bij de haven van Stellendam, waar het bedrijf uit Bruinisse een vestiging opende toen de Oosterschelde begin jaren 70 van de vorige eeuw afgesloten van het open water (en zoet) dreigde te worden door de aanleg van een vaste dam.
Volledig scherm
PREMIUM
Hans Padmos bij de haven van Stellendam, waar het bedrijf uit Bruinisse een vestiging opende toen de Oosterschelde begin jaren 70 van de vorige eeuw afgesloten van het open water (en zoet) dreigde te worden door de aanleg van een vaste dam. © Esme Soesman

Hans Padmos sleepte de eerste computer binnen bij scheepsreparatiebedrijf Padmos en dat bleek een gouden greep

Toen de meeste mensen nog nooit een computer van dichtbij hadden gezien, sleepte Hans Padmos al zo’n loodzwaar gevaarte van IBM bij Machinefabriek Padmos binnen. Simpel was die stap niet, maar zijn automatiseringsdrang bleek een gouden greep. Na bijna 60 jaar ‘officieel’ te hebben gewerkt bij de door zijn pa in Bruinisse opgerichte Machinefabriek Padmos is directeur Hans (74) nu met pensioen.  

  1. Met ‘Bijna iedereen heeft kanker’ maakt Saskia Maaskant de ziekte ‘een pietsie minder eng’
    PREMIUM

    Met ‘Bijna iedereen heeft kanker’ maakt Saskia Maaskant de ziekte ‘een pietsie minder eng’

    Saskia Maaskant (41) wist nét dat ze met haar jeugdroman ‘Meerminnen verdrinken niet’ genomineerd was voor de Thea Beckmanprijs toen ze hoorde dat ze lymfeklierkanker had. In één klap stortte ze van ‘het dak van de boekenhemel naar de diepste krochten van de oceaan’. Maar schrijfster bleef ze. En nog ééntje met een missie ook. Met haar nieuwste boek ‘Bijna iedereen heeft kanker’ wil ze de ziekte bespreekbaar maken én ‘een pietsie minder eng’.