Volledig scherm
Imca Marina vorig jaar bij Goud voor Oud. Boerderij Molenberg neemt altijd de organisatie van de eerste dag van Aemstie op zich © Dirk Jan Gjeltema

Grote aftellen Aemstie Alive begonnen

BURGH-HAAMSTEDE - Het is hoppen van advocaatjes naar lasergames en van kleine zeemeerminnen naar The Dirty Daddies. Bij zo’n 5500 mensen is het grote aftellen begonnen. De veertiende editie van Aemstie Alive! komt er aan. 

Noem een leeftijd en je kunt op het driedaagse festival terecht. Van Goud voor Oud op donderdag 24 januari tot Aemstie Teenagers op vrijdagavond de 25ste, de kleintjes zaterdagmiddag bij Aemstie Kids en als grote klapper voor alle leeftijden op zaterdagavond 26 januari Aemstie Alive XIV. 

Heel groot en heel leuk

Dat is het feestje waarmee het ooit begon. Als ideetje aan de bar van een paar vrienden uit Burgh-Haamstede. Hoewel inmiddels sprake is van een megafestijn en een goed geoliede machine erachter is dat uitgangspunt nooit veranderd. Alle betrokkenen hebben volgens bestuursadviseur Jaap Boiten maar één doelstelling. ,,We gaan er een héél groot en een héél leuk feest van maken.” Zo denken ook de dik 100 vrijwilligers er over. ,,Van de meisjes die op de tocht staan in de garderobe tot de mensen die de hele avond in de regen staan op het parkeerterrein. Het sfeertje is echt leuk. Alles is open en eerlijk. Ik vergelijk het altijd met de drie musketiers. Eén voor allen, allen voor één. Maar hier zijn het er net wat meer dan drie.”  

Tweeënvijftig weken per jaar komt het bestuur elke dinsdag samen om stekken te steken voor de nieuwe editie.  Niets draait op de automatische piloot. Dit jaar is er onder meer nieuwe verlichting, een nieuwe horecastraat inclusief cocktailbar en hangen er nieuwe decordoeken langs de wanden. ,,Alles om het beter en gezelliger te maken. Voel je vooral thuis. Dat is ons grote doel.”

Kaarten zijn hier verkrijgbaar 

Volledig scherm
Miss Montreal vorig jaar tijdens Aemstie Alive © Dirk Jan Gjeltema
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement