Volledig scherm
De winterlinde pal voor de ingang van de straat naast Mondragon moest wijken voor het afvoeren van de grote torenkraan achter het nieuwbouwcomplex aan de Oude Haven in Zierikzee. © Dirk Jan Gjeltema

GroenLinks wil opheldering over ‘illegale kap’ van winterlinde in Zierikzee

ZIERIKZEE - De winterlinde voor hotel Mondragon in Zierikzee is illegaal gekapt. Tot die conclusie komt coalitiepartij GroenLinks na het beoordelen van de vergunningaanvraag door Bouwbedrijf Boogert. 

Boogert heeft weliswaar netjes een vergunning gevraagd én gekregen voor het kappen van de beeldbepalende boom. Maar anders dan gebruikelijk was er geen gelegenheid bezwaar te maken tegen het besluit van burgemeester en wethouders. GroenLinks heeft het college in schriftelijke vragen om opheldering gevraagd.

In mootjes

Normaal gesproken wordt een toegewezen vergunning gepubliceerd in het regionale weekblad en krijgen belanghebbenden zes weken de tijd daar op te reageren. Dat is nu niet gebeurd. B en W besloten op 1 oktober om Boogert de gevraagde kapvergunning te verlenen en gelijk de volgende dag was de linde al in mootjes afgevoerd. 

Fractievoorzitter Ruud van de Laar is benieuwd waarom het college zich niet aan de regels heeft gehouden, waardoor de kap volgens hem in feite ‘illegaal’ was. Ook wil hij weten of B en W er bij Boogert op hebben aangedrongen de wettelijke procedure te volgen en hem zo ‘te beschermen tegen onwettig handelen'. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement