Vergunninghouders mogen deze maand nog overal in Zierikzee gratis parkeren, behalve op het terrein achter de Albert Heijn.
Volledig scherm
Vergunninghouders mogen deze maand nog overal in Zierikzee gratis parkeren, behalve op het terrein achter de Albert Heijn. © DirkJan Gjeltema

Gratis parkeren voor vergunninghouders in Zierikzee verlengd

ZIERIKZEE - Vergunninghouders mogen hun auto’s nog tot en met 28 april gratis neerzetten op de betaalde parkeerplaatsen in Zierikzee.

De gemeentelijke maatregel liep vandaag af, maar is verlengd omdat mensen in verband met het coronavirus langer thuis moeten zijn of werken. Voor de binnenstad zijn meer vergunningen afgegeven dan dat er feitelijk plek is. Nu meer mensen niet weggaan, is dat een probleem. De parkeerplaats achter de AH-supermarkt is uitgesloten van de regeling. Daar moet (op de paar vaste plekken voor vergunninghouders na) wél gewoon door iedereen worden betaald. 

  1. Flierefluiter Maris Bom vindt uiteindelijk zijn route
    PREMIUM
    ik werk op schouwen-duiveland

    Fliereflui­ter Maris Bom vindt uiteinde­lijk zijn route

    BURGH-HAAMSTEDE - Het heeft even geduurd tot Maris Bom (37) zich rijp genoeg voelde om het bedrijf van zijn vader over te nemen. ,,Ik was nogal een flierefluiter’’, lacht hij wat verontschuldigend. Begin dit jaar zette hij toch de stap. Inmiddels verzorgt hij met DPA in Burgh-Haamstede wereldwijd allerlei soorten transport. Vervoer naar Afrika is zijn specialiteit. Niet vreemd gezien zijn achtergrond.