Volledig scherm
PREMIUM
Het pand van de voormalige Marskramer in Zierikzee stond langere tijd leeg, maar is inmiddels weer opgevuld. Tot april, daarna is het nog onzeker of de huidige exploitant doorgaat op die locatie. © Dirk Jan Gjeltema

Gratis parkeren helpt Zierikzee de winter door

ZIERIKZEE - Winkeliers in Zierikzee moeten alle zeilen bijzetten om in deze tijden nog een aardige omzet te draaien. Een tiental winkels in de binnenstad houdt momenteel leegverkoop of is al verlaten. Het invoeren van 'gratis’ parkeren voor alle inwoners van Schouwen-Duiveland zal zeker een steuntje in de rug betekenen, zegt voorzitter Luit Ezinga van ondernemersvereniging InZzee.

Het cadeautje dat CDA en LSD eerder deze week uit de hoge hoed toverden, zorgde voor een diepe frons bij coalitiepartner GroenLinks en een deel van de oppositie. Een vignet waarmee de auto in het centrum op betaald parkeerplaatsen kan worden neergezet, zou extra verkeersdruk meebrengen. En dat is geen goed idee voor de historische binnenstad met z'n krappe straatjes, vindt verkeerswethouder Ankie Smit (GroenLinks). Maar daar denken de middenstanders dus heel anders over.