Volledig scherm
Het Houblon Ensemble bestaande uit vooral professionele musici © Ernesta Verburg

Gratis naar binnen bij Opera Meets Musical van CASD

ZIERIKZEE - Het is een bijzondere samenwerking tussen het Houblon Ensemble en muziekvereniging Onda. Nóg specialer: mensen van Schouwen-Duiveland mogen er gratis van genieten. CASD zet zaterdag 9 november de deuren wijd open voor Opera Meets Musical.

Voor CASD (Stichting Culturele Activiteiten Schouwen-Duiveland) is het een missie om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met opera. Dat is de reden dat de organisatie besloten heeft om geen entree te heffen op het dubbeloptreden in de Nieuwe Kerk in Zierikzee. Organisator Martin de Jong: ,,Ben je eenmaal naar zoiets geweest dan weet ik zeker dat je zo weer naar een volgende productie komt.” 

Musicalster

Het samenbrengen van de eerste divisiefanfare Onda met het Houblon Ensemble levert een geweldige combinatie op, zegt bariton Martijn Hop van het Houblon ensemble. ,,Aan de ene kant heb je een hele goede fanfare, met Cora Dellebeke als gedreven en enthousiasmerende dirigent. Aan de andere kant heb je het Houblon ensemble, waar we zelf een echte musicalster in hebben zitten",  verwijst hij naar Howard van Dodemont. Hij was invaller bij grote musicalproducties als The Lion King en regisseerde ook zelf. ,,Bij Opera Meets Musical zingt hij een stuk uit Les Miserables.” Ook het Houblon Ensemble zet zich in voor het ‘onder de mensen brengen’ van de opera. 

Opera Meets Musical is in de Nieuwe Kerk in Zierikzee en begint om 20.00 uur. Wie zeker wil zijn van een plaatsje kan tegen betaling van 7,50 euro reserveren. Verder is iedereen gratis welkom, zolang er nog plaatsen zijn in de kerk. Meer info via: cultactsd@zeelandnet.nl.

Volledig scherm
Onda speelt al jaren op hoog niveau © CASD