Volledig scherm
Met een paal kan je een stukje strand markeren, om die dag schoon te houden. In ruil daarvoor heeft Beachclub Perry's gratis ijs weg © gemeente Schouwen-Duiveland

Gratis ijs in ruil voor een zakje afval op het strand bij de Brouwersdam

SCHARENDIJKE - De gemeente Schouwen-Duiveland zet samen met Perry’s Beachclub en Habo Hoveniers een nieuw wapen in om het strand in de oksel van de Brouwersdam afvalvrij te houden: ijs.

Bij het strandpaviljoen kan een paal met zeehond worden afgehaald, waarmee je zelf een stukje strand markeert om die dag schoon te houden. Ga je naar huis, dan lever je de paal en een afvalzakje in. In ruil daarvoor krijg je een lekker ijsje én de eretitel ‘held van Schoon Nederland’. De eerste helden zijn inmiddels opgestaan en hebben hun ijsje verdiend.

Vorige maand werd door de Bende van het Strand bij Perry’s en andere paviljoens strand-asbakjes uitgedeeld om sigarettenpeuken uit het zand en water te houden. En vanaf 1 juni geldt het strand rond paviljoen Haven van Renesse officieus als rookvrij. Habo Hoveniers houdt de drukste stukken van het 21 kilometer lange strand langs de Schouwse kust onder meer ook schoon met een speciale zeefmachine.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement