Graaiend tussen de ouwe meuk lijken mensen even te vergeten dat er ook nog zoiets is als corona

VideoBRUINISSE - Alsof ze de nieuwste iPhone gratis weggeven. Zo lijkt het zaterdagochtend aan de Industrieweg in Bruinisse. De Kijk- en Koophal is voor het eerst in twee maanden weer open. De koopjesjagers staan buiten te trappelen van ongeduld. Ze mogen alleen niet allemaal tegelijk naar binnen. Tien tegelijk, meer niet. En dat handhaven blijkt nog knap lastig. 

Met steekwagentjes lopen de eerste bezoekers op en neer naar de auto. De buit is binnen. Een paar tafels en stoelen worden ingeladen. En weg zijn ze. Binnen lopen Peter Vleugel en zijn vrouw Marjolein uit Nieuwerkerk een rondje door de hal. ,,Peter, Peter, moet je kijken wat een leuk ornamentje van vier gansjes, dat is wat voor in de tuin.” Peter knikt en houdt wijselijk zijn mond. 

  1. Flierefluiter Maris Bom vindt uiteindelijk zijn route
    PREMIUM
    ik werk op schouwen-duiveland

    Fliereflui­ter Maris Bom vindt uiteinde­lijk zijn route

    BURGH-HAAMSTEDE - Het heeft even geduurd tot Maris Bom (37) zich rijp genoeg voelde om het bedrijf van zijn vader over te nemen. ,,Ik was nogal een flierefluiter’’, lacht hij wat verontschuldigend. Begin dit jaar zette hij toch de stap. Inmiddels verzorgt hij met DPA in Burgh-Haamstede wereldwijd allerlei soorten transport. Vervoer naar Afrika is zijn specialiteit. Niet vreemd gezien zijn achtergrond.