Volledig scherm
Het terrein van het gesloopte MFC, gezien vanaf de hoek Caustraat (voorgrond) met de Calandweg. © Dirk Jan Gjeltema

Gors en Emergis mogelijk samen onder één dak in Zierikzee

ZIERIKZEE - Zorgorganisaties Gors en Emergis gaan mogelijk samen onder één dak in een appartementencomplex in Zierikzee. Woningbouwcorporatie Zeeuwland is in gesprek met beide organisaties voor realisatie van een nieuwe locatie voor beschermd wonen op de plek van het gesloopte multifunctioneel centrum (MFC) aan de Calandweg.

Zeeuwland-directeur Marco van der Wel verwacht er voor de zomer uit te zullen komen met beide partijen. Daarbij gaat het dan in hoofdlijnen over het aantal appartementen waar Gors en Emergis behoefte aan hebben voor huisvesting van hun cliënten. Gors begeleidt mensen met een verstandelijke beperking. Bij Emergis draait het om mensen met langdurige psychiatrische- of verslavingsproblemen, die weer op weg terug zijn naar een plekje in de maatschappij.

Van der Wel sluit nog niet uit dat het een mix wordt van beschermd wonen met  reguliere huurappartementen.  Drie van de vijf varianten die in februari nog op tafel lagen voor nieuwbouw op het terrein tussen de Calandweg en de De Huijbertstraat, zijn tussentijds geschrapt. Zeeuwland werkt nu toe naar een appartementencomplex of een combinatie van appartementen met 'grondgebonden huizen'. 

,,We zijn nu aan het onderzoeken hoeveel ruimte er nog overblijft. Het is natuurlijk best een groot terrein, dus dat biedt diverse mogelijkheden qua uitvoering", zegt de directeur van de corporatie. ,,Je hoeft niet één groot gebouw neer te zetten, maar kunt ook denken aan twee kleinere blokjes, of iets in een hoekvorm".  Van der Wel wil het gat dat met de sloop van het MFC is achtergebleven in de wijk, zo snel mogelijk invullen. Maar hij verwacht dat het zeker nog anderhalf jaar duurt voordat het zo ver is. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement