Volledig scherm
Marianne van der Wekken (links) en Marjan Riedijk bij de kerktoren van Zonnemaire. © Dirk Jan Gjeltema

Glow-in-the-dark engelen in kerktoren in Zonnemaire

ZONNEMAIRE - Met een zaklamp het smalle trapje op in de kerktoren van Zonnemaire. Om daar in het pikkedonker omringd te worden door tientallen glow-in-the-dark engelen. Kunstenaar Marianne van der Wekken maakte er 'het onzichtbare zichtbaar'. ,,Ik wilde een organische vorm. Niet te expliciet.''

Subtiele engelenvormen hangen in de ruimte. Hoe langer je blijft staan, hoe lichtgevender ze lijken. Nog mooier is het als het een beetje stormt, weet Van der Wekken. ,,Dan bewegen ze ook echt.''

Het was predikant Marjan Riedijk die graag iets extra's wilde doen vanuit de kerk voor de Route Culinair Zonnemaire, die vrijdag wordt gehouden. Mensen trekken die avond van horecagelegenheid naar horecagelegenheid op het dorp, om steeds op een andere plek een andere gang te eten. Voor het eerst is ook de kerk daarbij betrokken. 

Het engelenproject in de kerktoren van Zonnemaire is gedurende drie dagen te zien. Want ook voor mensen die niet meedoen aan de Route Culinair is de toren vrijdag wel open, van 18.00 tot 22.00 uur. Verder kunnen belangstellenden op Eerste Kerstdag na de kerkdienst terecht. En op nieuwjaarsdag, 1 januari, opent Marianne van der Wekken nog één laatste keer de kerktoren: van 13.00 tot 16.00 uur.  

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Schoolbestuur trekt aan de bel over onveiligheid kinderen in Bruinisse na nieuwbouw supermarkt
    PREMIUM

    Schoolbe­stuur trekt aan de bel over onveilig­heid kinderen in Bruinisse na nieuwbouw supermarkt

    BRUINISSE - De uitbreiding van de Market Plaza in Bruinisse gaat ten koste van de veiligheid van de kinderen van De Meerpaal, vreest het schoolbestuur. De uitgang van het schoolplein wordt ‘onoverzichtelijk en chaotisch’, doordat de nieuwe Albert Heijn een stuk naar voren komt. Kinderen lopen en fietsen straks rechtstreeks langs dat gebouw het parkeerterrein op en dat is onwenselijk, luidt de waarschuwing.