Johan en Carla de Ronde voor hun nieuwe huis aan de Unastraat Nieuwerkerk. Energieneutraal en alles gelijkvloers. Met de bijdrage uit het volkshuisvestingsfonds willen de gemeente en Zeeuwland meer van dit soort kwalitatief hoogstaande woningen op Schouwen-Duiveland bouwen, ter vervanging van verouderde huizen.
Volledig scherm
PREMIUM
Johan en Carla de Ronde voor hun nieuwe huis aan de Unastraat Nieuwerkerk. Energieneutraal en alles gelijkvloers. Met de bijdrage uit het volkshuisvestingsfonds willen de gemeente en Zeeuwland meer van dit soort kwalitatief hoogstaande woningen op Schouwen-Duiveland bouwen, ter vervanging van verouderde huizen. © Ernesta Verburg

Gezocht op Schouwen-Duiveland: minimaal 200 woningen die een oppepper verdienen

ZIERIKZEE - Zo'n tweehonderd verouderde (huur)woningen op Schouwen-Duiveland ondergaan de komende tien jaar een oppepper. Tenminste, als woningcorporatie Zeeuwland en de gemeente ze kunnen vinden. Dat is zo makkelijk nog niet.

 1. Thijs uit Zierikzee: ‘Over veertig jaar weten we of de missie in Afghanistan zin heeft gehad’
  PREMIUM
  REPORTAGE

  Thijs uit Zierikzee: ‘Over veertig jaar weten we of de missie in Afghanis­tan zin heeft gehad’

  Thijs van Leeuwen uit Zierikzee werd tien jaar geleden uitgezonden naar Afghanistan. De PZC volgde toen vijf Zeeuwse militairen die in het kader van de Navo-missie in de provincie Uruzgan dienden. Sergeant Kjeld, tweede luitenant Thijs en chauffeur Bushmaster Marc kijken terug op de vijf maanden dat zij daar dienden. Heeft de missie zijn doel bereikt? En hoe kijkt Thijs er persoonlijk op terug?
 2. Bewoner Zierikzee kan zijn raam niet meer openen door dakkapel buurman: de gemeente grijpt in
  PREMIUM

  Bewoner Zierikzee kan zijn raam niet meer openen door dakkapel buurman: de gemeente grijpt in

  ZIERIKZEE - Een eigenaar van een woning aan de Zevengetijstraat in Zierikzee heeft het zo bont gemaakt met de renovatie en verbouwing van zijn huis, dat de gemeente ingrijpt. Het gaat daarbij vooral om de grootte van de dakkapel aan de zuidkant van de dak. Die loopt tot de zijkanten van het huis en is ruim 4 meter breder dan toegestaan. Bovendien heeft de buurman geklaagd dat hij de ramen van zijn badkamer niet meer volledig kan openen. De gemeente Schouwen-Duiveland wil de dakkapel daarom weg hebben.
 1. Open Podium: Martijn Hop zingt graag alleen, maar nog liever samen
  Play

  Open Podium: Martijn Hop zingt graag alleen, maar nog liever samen

 2. Scooterrijder (16) zwaargewond bij botsing met auto in Cadzand
  Play

  Scooterrij­der (16) zwaarge­wond bij botsing met auto in Cadzand