Gerdien Verboom met de Boekfiets op Stadsboerderij De Punt in Zierikzee.
Volledig scherm
Gerdien Verboom met de Boekfiets op Stadsboerderij De Punt in Zierikzee. © Bibliotheek Oosterschelde

Gerdien geeft met de Boekfiets voorleesfeestjes op campings

Gerdien Verboom fietst vanaf maandag met een ‘Boekfiets’ langs campings op Schouwen-Duiveland. De leesconsulente wil kleine kinderen enthousiast maken voor boeken. Ze wil ook hun ouders inspireren om voor te lezen. Bibliotheek Oosterschelde verzorgt voor de eerste keer zo’n Zomertour.

 1. Saskia Maaskant telt af naar uitreiking Thea Beckmanprijs, ook al zit ze midden in loodzware chemokuren
  PREMIUM

  Saskia Maaskant telt af naar uitreiking Thea Beckman­prijs, ook al zit ze midden in loodzware chemokuren

  BRUINISSE - Het nieuws dat ze lymfeklierkanker heeft, kwam 1,5 uur nadat Saskia Maaskant hoorde dat ze met haar boek ‘Meerminnen verdrinken niet’ op de shortlist staat voor de Thea Beckmanprijs. In één klap stortte haar wereld in. Voor even dan. De schrijfster schrijft zichzelf, en vele anderen, met humor door chemo’s en andere ellende heen. En telt ondertussen de dagen af tot de uitreiking van de prijs op zaterdag 18 september.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.