Volledig scherm
© Dirkjan Gjeltema

Gerard Rabelink stopt als burgemeester Schouwen-Duiveland

ZIERIKZEE - Gerard Rabelink stopt in mei volgend jaar als burgemeester van de gemeente Schouwen-Duiveland. Hij bereikt dan de pensioengerechtigde leeftijd, na elf jaar de ambtsketen van Schouwen-Duiveland te hebben gedragen. Rabelink en zijn vrouw blijven op Schouwen-Duiveland wonen.

Dinsdag heeft hij college, raad en Zeeuwse burgemeesters geïnformeerd over zijn besluit. Over zijn afscheid wil hij het verder nog niet hebben. ,,Ik werk nog altijd met enthousiasme en met datzelfde enthousiasme ga ik nu ook verder.” 

Rabelink heeft de knoop nu doorgehakt omdat hij er dan mee stopt halverwege de collegeperiode. Dat geeft zijn opvolger de kans zich te settelen, raad en college en gemeente goed te leren kennen voor er - na de volgende gemeenteraadsverkiezingen - een nieuw college wordt gevormd. Door nu al zijn vertrek aan te kondigen kan bovendien ‘op z'n gemak’ naar een opvolger worden gezocht. Zonder dat er met een waarnemer gewerkt hoeft te worden. 

Hoewel zijn huis in Maasbree nog altijd niet is verkocht, blijft Rabelink op Schouwen-Duiveland wonen. Dat plan hadden hij en zijn echtgenote al voor hij het ambtsketen omhing. ,,We komen hier langer dan waar dan ook.” Ook één van zijn dochters woont op het eiland. Maar na mei wil hij alleen nog maar inwoner zijn. ,,Dan wil ik geen officiële dingen meer doen. Ik ga mijn opvolger niet voor de voeten lopen.” 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement