Het noordelijke deel van de kerkring, ofwel de Lange Reke in Renesse wordt in de toekomst volledig autovrij om plaats te maken voor terrassen en recreanten.
Volledig scherm
PREMIUM
Het noordelijke deel van de kerkring, ofwel de Lange Reke in Renesse wordt in de toekomst volledig autovrij om plaats te maken voor terrassen en recreanten. © Sandra Schimmelpennink

Gemengde gevoelens over nieuwe jas voor Renesse: ‘Als je niet tegen drukte kunt, moet je hier niet wonen’

RENESSE - Geen auto's of motoren meer over het noordelijk deel van de Lange Reke aan de kerkring in Renesse. Meer ruimte voor terrassen en twee- in plaats van eenrichtingsverkeer over de Kromme Reke. In oktober wil de gemeente Schouwen-Duiveland die plannen uit het Masterplan Renesse gaan verwezenlijken. De gemeente beweert dat een groot deel van de omwonenden positief is over de plannen. We nemen de proef op de som en spreken drie bewoners van de zogeheten kerkring.

  1. Schouwse winkelstraten horen bij de schoonste van het land, maar in buitengebied valt nog wat te winnen
    PREMIUM

    Schouwse winkelstra­ten horen bij de schoonste van het land, maar in buitenge­bied valt nog wat te winnen

    ZIERIKZEE - Het is over het algemeen schoon in de straten van Schouwen-Duiveland. Alleen het buitengebied laat nog te wensen over, blijkt uit de evaluatie van de aanpak van zwerfafval door de gemeente. Milieuwethouder Ankie Smit verwacht het positieve resultaat verder te kunnen verbeteren, zodra het statiegeld op kleine plastic flesjes (per 1 juli) en blik (eind 2022) wordt ingevoerd.