Volledig scherm
De weekmarkt op het Havenplein in Zierikzee in een oude opstelling. © archieffoto Dirkjan Gjeltema

Gemeente trekt handen af van weekmarkten Zierikzee en Renesse

ZIERIKZEE - De weekmarkten van Zierikzee en Renesse worden geprivatiseerd. De gemeente Schouwen-Duiveland brengt de uitvoering onder in een stichting, waarin ook marktkooplieden zelf zijn vertegenwoordigd.

Bij een akkoord van de gemeenteraad gaat de nieuwe situatie vanaf 1 oktober in. Het mes snijdt zo aan twee kanten, aldus burgemeester en wethouders in het voorstel. Met de verzelfstandiging hoeft geen marktmeester meer te worden betaald en kan ook op andere vaste kosten worden bespaard. Anderzijds weten de marktkooplieden als geen ander wat de beste manier is om tegenwoordig een weekmarkt te draaien. Het marktgeld dat aan de gemeente moest worden betaald, blijft straks binnen de Stichting Markten Schouwen-Duiveland. Die inkomsten worden gebruikt voor extra activiteiten om de markt meer aanzien te geven, aldus het college.

Het voorbeeld is afgekeken van Veere, waar de opzet van de Stichting Markten en Activiteiten Zeeland z'n vruchten afwerpt. De Schouwse organisatie wordt een volle dochter van die instelling. De Paardenmarkt in Zierikzee blijft buiten de overeenkomst. Deze jaarmarkt komt volledig onder de vlag van de Stichting Evenementen Zierikzee te hangen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement