Volledig scherm
Fish & Chips © PZC

Gemeente repareert vergunning Fish and Chips Zierikzee

ZIERIKZEE - Het Schouws gemeentebestuur herstelt fouten en gebreken in de vergunning voor de afgelopen zomer geopende Fish and Chipszaak aan de Mol in Zierikzee.   

De eigenaren van twee modezaken en een cafetaria in de omgeving maakten bezwaar tegen de nieuwe horeca in hun buurt.  De onafhankelijke bezwarencommissie stelde de drie ondernemers in het gelijk.  

De commissie stelde vast dat B en W toestemming hebben verleend zonder voorafgaand schriftelijk advies van een stedenbouwkundige en de welstandscommissie. 

B en W deelden de frituurzaak in bij een lichte categorie horeca omdat de ondernemer beloofde 's avonds op tijd te sluiten. Dat BenW dit niet in de vergunning hebben vastgelegd, is een andere reden voor de commissie om het bezwaar gegrond te verklaren. Tenslotte wijst de commissie erop dat BenW zelf hebben bepaald dat De Mol een winkelgebied is en geen horecagebied. 

In hun reactie zeggen BenW dat de Fish and Chips op de hoek van Mol en Schuithaven ligt,  met zelfs een groot deel van de gevel aan de Schuithaven. De horeca zou hier dus wél mogen uitbreiden. BenW zeggen dat zij de sluitingstijd van de zaak in de vergunning zullen vermelden. Tenslotte vragen zij alsnog schriftelijk advies aan stedebouwkundige en welstandscommissie.  Op deze manier kan de vergunning, volgens het gemeentebestuur, in stand blijven. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement