Volledig scherm
Terras van 'de biet' © Google Maps

Gemeente doet water bij de wijn op Schouws terras

ZIERIKZEE - Op verzoek van de horeca versoepelt het Schouws gemeentebestuur de regels voor het exploiteren van een terras. 

,,Het terras is het nieuwe binnen,”zegt Robbert Roggeband, uitbater van het drukste café van Schouwen-Duiveland. ,,Het werd dan ook tijd dat de gemeente haar beleid aanpaste.” De eigenaar van De Gekroonde Suikerbiet is vooral blij dat er overeenstemming is over het winterterras. 

Het gemeentebestuur wilde dit zes maanden per jaar toestaan, maar verlengt dat op verzoek van de horeca tot zeven maanden. ,,En dat is goed nieuws”, vindt Roggeband. ,,Je komt ermee tegemoet aan wat de gast vandaag wil en het past ook in het verhaal van een langer toeristenseizoen.” 

Een terras na sluiting ervan (Renesse 02.00 uur, 24.00 uur elders) gebruiken als rookplaats staat de gemeente echter niet toe. Dat zou tot meer klachten van omwonenden leiden. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Herdenking Joodse slachtoffers in Zierikzee

    Herdenking Joodse slachtof­fers in Zierikzee

    ZIERIKZEE - Bij het Joods monument aan de Grachtweg in Zierikzee is vandaag stilgestaan bij de dood van 22 inwoners in de Tweede Wereldoorlog. Ze werden 24 maart 1942 gedwongen huis en haard te verlaten en samen met andere Joden in Zeeland op de trein gezet naar een Duits vernietigingskamp. Het monument is geadopteerd door de de J.L. de Jongeschool, dat met de jaarlijkse herdenkingen de herinnering aan de omgebrachte stadsgenoten levend houdt. Op de zuil prijken de namen van de 22 slachtoffers.