Nadine de Keijzer- van der Helm, eigenaresse van Kapsalon Nadine in Bruinisse, doet mee aan het lichtprotest in haar gesloten zaak.
Volledig scherm
PREMIUM
Nadine de Keijzer- van der Helm, eigenaresse van Kapsalon Nadine in Bruinisse, doet mee aan het lichtprotest in haar gesloten zaak. © Sandra Schimmelpennink

‘Geen vijf voor twaalf, maar één voor twaalf. En niet alleen bij de kapper’

BRUINISSE - ,,Je zal maar een kledingzaak hebben, of een horecazaak, een pedicuresalon of een schoonheidssalon: overal is het een schrijnende zaak”, zegt Nadine de Keijzer-van der Helm. Ze doet donderdagavond mee met de actie #lichtvoordathetuitgaat in haar kapsalon aan de Korte Ring in Bruinisse. Dat doet ze voor alle ondernemers. ,,Het is niet vijf voor twaalf, maar één voor twaalf”, waarschuwt ze.

 1. Joost Deurloo uit Bruinisse opnieuw onverslaanbaar bij NK Oestersteken
  PREMIUM
  video

  Joost Deurloo uit Bruinisse opnieuw onverslaan­baar bij NK Oesterste­ken

  YERSEKE - Het officiële oesterseizoen begint over tien dagen, maar het Nationaal Kampioenschap Oestersteken in Yerseke biedt alvast een voorproefje. Aan een oesterput proberen elf deelnemers snel maar zorgvuldig 30 platte oesters open te steken. Joost Deurloo uit Bruinisse doet dat volgens de vakjury het beste. Hij wint voor de vijfde keer het NK. ,,Ik hoop dat ik volgend jaar weer mee mag doen.”
 2. Slimme etalage van juwelier in Nieuwerkerk ontmoedigt overvallers: ‘Ze zien meteen dat er niks te halen is’
  PREMIUM
  video

  Slimme etalage van juwelier in Nieuwer­kerk ontmoedigt overval­lers: ‘Ze zien meteen dat er niks te halen is’

  Hoe voorkom je dat dieven de etalageruit inslaan en aan de haal gaan met trouwringen, ook al is de uitgestalde waar nep? Oliver en Elly Wind van trouwringenzeeland.nl in Nieuwerkerk bedachten een slimme etalage waarin de collectie te zien is op tv's en met led's verlichte displays. ,,Dieven en overvallers zien meteen dat hier niks te halen valt. Ik denk dat onze etalage uniek is in de juweliersbranche.”
 3. Niet knikkebollen in een klaslokaal maar leren op de Groene Koers met de wind in je haren
  PREMIUM

  Niet knikkebol­len in een klaslokaal maar leren op de Groene Koers met de wind in je haren

  ZIERIKZEE - Niet knikkebollen in een klaslokaal, maar weidse uitzichten en de wind door je haren. Volop lerend. Over klimaat, duurzaamheid, schepen en water. Twaalf leerlingen uit heel Nederland zijn aan boord gestapt van De Vrijbuiter in Zierikzee. In drie weken tijd trekken zij kris-kras door Nederland, met de organisatie ‘t Wylde Leren. Grotendeels varend op de wind. ,,Het is een interessante puzzel”, typeert schipper Wiebe Radstake het avontuur.