Volledig scherm
Een huurder in Bruinisse eist huurverlaging vanwege geluidsoverlast maar krijgt dat niet. © Thinkstock

Geen huurverlaging voor bewoner die klaagt over geluidsoverlast

BRUINISSE - Woningcorporatie Zeeuwland hoeft geen huurverlaging te bieden aan één van haar huurders in Bruinisse. Zij eiste dat omdat ze geluidsoverlast van de buren heeft.

Het kort geding tussen de partijen stond halverwege december op de rol, maar is daags voor de zitting ingetrokken door de huurder. Waarom, wil ze niet toelichten. En haar advocaat kan dat niet zonder haar toestemming.  

Geen deal

Zeeuwland-directeur Marco van der Wel benadrukt dat er in ieder geval geen deal is gesloten. De huurder woont nog in hetzelfde huis. ,,Er zijn geen afspraken gemaakt of regelingen geboden. Er is niets bijzonders gedaan. In dit geval was er een klacht tegen ons optreden over burenoverlast. Normaal gesproken zorgen we voor buurtbemiddeling of gesprekken tussen de mensen onderling. Wat ons betreft is dat het pad dat we nog steeds af lopen."

Eis: huurverlaging

De huurder had zoveel last van lawaai van haar buren, dat dat ten koste ging van haar woonplezier. Volgens haar moest Zeeuwland er voor zorgen dat ze fijn kon wonen. Maar omdat dat niet het geval was, eiste ze een compensatie in de vorm van huurverlaging: 300 euro minder per maand, met terugwerkende kracht sinds maart 2019.