Volledig scherm
De Schuithaven in Zierikzee. © Google Maps

Geen extra losruimte bij winkels rond
Schuithaven in Zierikzee

ZIERIKZEE - Ondanks het verzoek van één van de winkeliers komt er geen extra losruimte voor vrachtwagens op of bij de Schuithaven in Zierikzee.  

Op dit pleintje is een losvak met daarnaast een invalidenparkeerplaats.  Een winkelier klaagt dat vrachtwagens hier soms dubbel geparkeerd staan, waardoor haar winkel aan het oog wordt onttrokken. De ondernemer vraagt om een extra losplaats.

In zijn advies aan burgemeester en wethouders meldt  de verkeersambtenaar dat dubbel parkeren alleen incidenteel voorkomt en dat andere  winkeliers geen klachten hebben.  Desalniettemin is onderzocht of er een extra losruimte kan worden gemaakt op de hoek van Hoge Molenstraat en Baden Powellweg. Door dit parkeerterrein anders in te richten, zou een vak van 24 meter lengte en 2,50 meter breedte kunnen worden gemaakt.      

Daar kleven volgens de ambtenaar echter te veel nadelen aan. Om te beginnen kost het vier parkeerplaatsen. Verder is de weg naar de Schuithaven bestraat met klinkers en daardoor ongeschikt voor steek- en palletwagentjes. Grootste nadeel is echter de kans dat vrachtwagenchauffeurs eerst de Schuithaven oprijden, daar zien dat de losruimte bezet is en vervolgens achteruit de Hoge Molenstraat insteken.

Het gemeentebestuur ziet daarom af van de losruimte, maar gaat wel extra controleren op dubbelparkeren aan de Schuithaven.  

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement