Volledig scherm
De Markt in Brouwershaven. © Google Streetview

Geen blanco cheque voor Brouwershaven

ZIERIKZEE - De stadsraad Brouwershaven krijgt extra geld voor het opknappen van de Markt. Maar stads- en dorpsraden mogen geen blanco cheque krijgen, ook al hebben ze goede ideeën.

Alle fracties waren donderdagavond in de raadscommissie vol lof over de stadsraad Brouwershaven, die in haar stadsvisie tientallen maatregelen voorstelt om Brouwershaven mooier en leefbaarder te maken. 

LSD-raadslid Joyce den Haan kondigde voor volgende week een wijzigingsvoorstel aan waarin de stadsraad geld krijgt om nog dit jaar onderzoek te doen naar het verkeer en het parkeren op de Markt. Ook mag dit plein voor 5000 euro worden voorzien van bloembakken. Voor het onderzoek wordt 30.000 euro uitgetrokken. En wat Den Haan betreft mag dat alles meer kosten dan de 75.000 euro die voor de stadsvisie is gereserveerd.  

Daar dachten de andere partijen toch wat genuanceerder over. Corine den Baars (VVD):  ,,Wat is er nog over van die 75.000 euro?" PvdA-fractieleider Petri d'Anjou vond het bijzonder dat de renovatie van de Markt naar voren wordt gehaald. ,,Waarom moet een extern bureau dat onderzoek doen. Kunnen onze ambtenaren dat niet?", wilde Sylvia Serry van D66 weten.

,,Nee,"antwoordde Den Haan. ,,Het moet extern, want binnen de organisatie is er geen capaciteit voor." Wethouder Jacqueline van Burg kon de partijen financieel geruststellen, want er blijkt nog dertig mille over te zijn. 

De stadsraad heeft haar zelf gevraagd het restant te mogen gebruiken om de Markt eerder aan te pakken. Na dit antwoord kon Den Haan aangeven dat zij haar wijzigingsvoorstel aanpast, zodat het niet langer lijkt alsof Brouwershaven een blanco cheque krijgt. ,,Want", zoals Jos Hoeijmakers van Alert! het uitdrukte: ,,Er zijn meer woonkernen. De koek moet eerlijk worden verdeeld."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement