Volledig scherm
Het gaslek heeft een enorme krater in de grond veroorzaakt © Dirk Jan Gjeltema

Gaslek veroorzaakt krater in berm bij Schelphoek

SEROOSKERKE (S) - Sabine en Mikèl van der Salm van Fritureluur zijn niet zo snel in paniek. Maar raar was het wel even; het gaslek in de buurt van hun cafetaria bij de Schelphoek in Serooskerke.

Daar werd een gestuurde boring verricht om het gloedjenieuwe cafetaria, dat voorheen in een snackwagen was gevestigd, op de gasleiding aan te sluiten. Volgens een woordvoerder van netbeheerder Enduris is door de hoge druk de gasleiding stuk gegaan. Dat gebeurde rond 13.30 uur, in de berm langs de toegangsweg richting Schelphoek. 

Het lek lag op vier meter diepte en zorgde voor een enorme gaslucht en opspattende grond. Medewerkers zetten het gebied en de weg af en de brandweer werd ingeschakeld. Bij Fritureluur moest de apparatuur voor korte tijd uit, maar Sabine en Mikel konden rond 14.00 uur weer aan de slag. 

Negen of tien adressen, vooral boerderijen in de omgeving, kwamen zonder gas te zitten. Zij zijn door medewerkers van Enduris persoonlijk geïnformeerd. Ze helpen hen ook zodra de storing verholpen is met het opendraaien van de gaskraan. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement