't Kofschip in Zierikzee, één van de twaalf basisscholen van de openbare onderwijskoepel Obase op Schouwen-Duiveland. OcTHO op Tholen gaat over acht basisscholen.
Volledig scherm
PREMIUM
't Kofschip in Zierikzee, één van de twaalf basisscholen van de openbare onderwijskoepel Obase op Schouwen-Duiveland. OcTHO op Tholen gaat over acht basisscholen. © archief Dirk-Jan Gjeltema

Fusie openbaar basisonderwijs Schouwen-Duiveland en Tholen strandt in zicht van de finish

ZIERIKZEE - De fusie tussen de Schouwse scholenkoepel Obase en OcTHO gaat voorlopig niet door. Alles leek in kannen en kruiken voor een samengaan per 1 januari, aldus directeur Ewald de Keijzer van Obase. Maar de Raad van Toezicht en gemeenschappelijke medezeggenschapsraad van de Thoolse evenknie trappen nu alsnog op de rem.

 1. Niemand wilde een rijtjeshuis, daarom komen er nu levensloopbestendige woningen aan de Brouwerijstraat in Noordgouwe

  Niemand wilde een rijtjes­huis, daarom komen er nu levensloop­be­sten­di­ge woningen aan de Brouwe­rijstraat in Noordgouwe

  NOORDGOUWE - Het is achteraf makkelijk praten, maar na bijna 10 jaar weet Hans Boogert dat hij in de Brouwerijstraat in Noordgouwe op het verkeerde paard heeft gewed. Het plan om daar tien geschakelde eengezinswoningen te bouwen op de plek van boerderij De Lelie blijkt een mislukking. Daarom komt het Oosterlandse bouwbedrijf met een nieuw idee: vijf levensloopbestendige woningen.
 2. Vrijheid van de ene buurman versus inkomsten van de andere: al 17 jaar gesteggel over Oud-Bommenede
  PREMIUM

  Vrijheid van de ene buurman versus inkomsten van de andere: al 17 jaar gesteggel over Oud-Bommenede

  ZONNEMAIRE - ,,Waarom zou mijn droom minder waard zijn dan die van de buren?” Buurman Ron van de Erve houdt vol dat hij geen zorgwoningen tegenover zijn woning aan de Kijkuitsedijk in Zonnemaire wil. En daarom wachten Brenda Voet en haar man Niek van Putte al zeventien jaar op groen licht voor het plan voor hun Résidence Oud-Bommenede. Het is nu wachten op een uitspraak van de Raad van State.
 1. Stilte in dierenasiel Goes: maar hoe is dat na de lockdown?
  Play

  Stilte in dieren­asiel Goes: maar hoe is dat na de lockdown?

 2. Gymdocent Jan zet leerlingen met video's in beweging
  Play

  Gymdocent Jan zet leerlingen met video's in beweging