Dat er veel rook vrijkwam bij de brand was tot ver in de omtrek van Zierikzee te zien.
Volledig scherm
Dat er veel rook vrijkwam bij de brand was tot ver in de omtrek van Zierikzee te zien. © Johan Van Der Heijden

Forse brand in bedrijfspand in Zierikzee

videoZIERIKZEE - In metaalbedrijf Precisiewerk Zierikzee (PWZ) aan de Julianastraat in Zierikzee heeft dinsdagavond een grote uitslaande brand gewoed. Er was flinke rookontwikkeling. De rook was zichtbaar vanaf Middelburg, Goes, Groede en Kerkwerve. Er raakten geen mensen gewond. 

 1. Brouwerseiland lijkt kansloos - raadsleden niet onder de indruk van slotpleidooi initiatiefnemers

  Brouwersei­land lijkt kansloos - raadsleden niet onder de indruk van slotplei­dooi initiatief­ne­mers

  ZIERIKZEE - De kans dat Brouwerseiland een tweede kans wordt gegund, lijkt na de raadscommissie maandagavond verder geslonken. De grootste coalitiepartij LSD liet het achterste van haar tong niet zien. En partner CDA is intern verdeeld, liet raadslid Rutger Punt weten. Maar alle signalen wijzen er toch op dat de meerderheid niet van plan is te zwichten voor het flitsende concept dat de initiatiefnemers hen voorschotelde. Noch toonden de fracties zich openlijk onder de indruk van de dreigende miljoenenclaim bij een mogelijk nee.
 2. Schouwse SGP vol vertrouwen over vrouwelijke wethouder Schot: ‘Heel slimme meid met prachtig cv’
  PREMIUM

  Schouwse SGP vol vertrouwen over vrouwelij­ke wethouder Schot: ‘Heel slimme meid met prachtig cv’

  ZIERIKZEE - De aanstelling van Paula Schot (27) uit Zierikzee als de eerste vrouwelijke wethouder van de SGP heeft openlijk niet tot grote weerstand geleid binnen de partij. Het merendeel van de reacties is overwegend positief, aldus fractievoorzitter Florus van der Paauw. ,,Maar lang niet iedereen pakt de telefoon of stuurt een mail”, zegt hij diplomatiek. ,,Ook de voorstanders niet.” Daarom is het volgens Van der Paauw lastig aan te geven hoe groot beide kampen zijn.