Een van de eerdere edities van Fjoertoer.
Volledig scherm
Een van de eerdere edities van Fjoertoer. © Marieke Mandemaker

Fjoertoer Renesse in september gaat niet door

RENESSE - De Fjoertoer Renesse die 19 september gehouden zou worden, gaat niet door. Door de coronamaatregelen is het ondoenlijk om het evenement dit jaar op poten te zetten.

Bij de Fjoertoer draait alles om de beleving van natuur en (verlichte) kunstobjecten tijdens een wandeltocht van 9 of 15 kilometer. Die beleving kan door de maatregelen niet worden gewaarborgd, meldt de organisatie, juist ook door de lengte van de trajecten. Bovendien is het regelen van de vergunningen en de afspraken die met kunstenaars en inwoners moeten worden gemaakt niet te doen als niet voor 100 procent zeker is dat de Fjoertoer ook echt doorgaat.

Het plan is de zevende editie te houden in september 2021. De precieze datum hangt af van het getij en wordt later bekendgemaakt.

Muzikaal feestje

De Fjoertoer komt oorspronkelijk van Terschelling en wordt daarnaast ook in Egmond en Renesse georganiseerd. De tocht voert door de duinen, over strand en door natuurgebieden rondom Renesse en eindigt met een muzikaal feestje in het dorp zelf. Jaarlijks trekt het evenement zo’n 3500 deelnemers. Zie www.fjoertoer‐renesse.nl