Volledig scherm
Beeld uit de film J. Kessels.

FiZi haalt prijzenpakker J. Kessels alsnog naar Zierikzee

ZIERIKZEE - De roadmovie J. Kessels van de uit Zeeland afkomstige filmmaker Erik de Bruyn wordt alsnog getoond in filmtheater FiZi in Zierikzee. Dat is afgesproken met De Bruyn.

Die sprak bij de officiële opening van de nieuwe foyer zijn verbazing uit over het feit dat zijn film nog steeds niet in het Zierikzeese filmtheater is getoond. En dat heeft de organisatie zich schijnbaar aangetrokken.

De voorstelling is gepland voor zondagmiddag 9 december. Erik de Bruyn zal zelf ook aanwezig zijn voor een gesprekje vooraf.

De film J. Kessels gaat auteur Frans, gespeeld door Fedja van Huêt, die een boek heeft geschreven over zijn goede vriend Kessels, gespeeld door Frank Lammers. Samen maken ze een roadtrip van Nederland naar Hamburg, waarbij de nodige drank en verdovende middelen worden gebruikt. Daarna twijfelt Frans of hij zijn nog wel moet schrijven.

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van P.F. Thomése en is gemaakt in 2015. Sindsdien heeft de film al meerdere prijzen gewonnen bij internationale filmfestivals, waaronder in Londen.

Volledig scherm
Still uit de film J. Kessels met links Lammers en rechts Van Huêt. © Kris Dewitte
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement