Volledig scherm
Een fragment uit De Grote Boze Vos. © Fizi

Fizi brengt kinderprogramma bij Film by the Sea

ZIERIKZEE – FiZi draait dit jaar mee in het educatieve programma van Filmfestival Film by the Sea in Vlissingen. Basisscholen kunnen van 16 tot 21 september in het Zierikzeese filmtheater terecht voor een gevarieerd programma, dat voor deze doelgroep wordt samengesteld.

De jongste leerlingen kunnen kijken naar De Grote Boze Vos, een animatiefilm met als thema’s: boerderijleven, platteland, zorgen voor elkaar en dieren met menselijke trekjes. Daarnaast kunnen ze kiezen voor Ted Sieger’s Molly Monster. Deze film gaat over hoe het is om een broertje of zusje te krijgen, opgroeien, jaloezie en fantasie.

Voor de middenbouw zijn de films Supa Modo en De Drie Rovers geselecteerd. De hoogste groepen kunnen onder meer naar de film De geheime club van Soepstad, maar ook naar de documentaire Ceres over vier Zeeuwse kinderen die opgroeien op een boerderij, van wie twee op Schouwen-Duiveland.

In verband met het Filmfestival geldt een speciaal tarief. De scholen kunnen voor een bijdrage van 2,50 euro per leerling een voorstelling bezoeken. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement