Volledig scherm
© Koen Suyk

Financiering Windpark Krammer is rond

BRUINISSE - De bouw van de 34 turbines op de Krammersluizen bij Bruinisse is al in volle gang. Maar nu is ook de financiëring van het coöperatieve windpark rond. In totaal gaat het om een investering van 215 miljoen euro.

Daarvan wordt 7,5 miljoen euro bijeen gebracht door de ruim vierduizend leden van Zeeuw- en Deltawind. Ook de Duitse turbinebouwer Enercon brengt eigen vermogen in. Daarnaast is het windpark een lening aangegaan bij een consortium van vier banken. De looptijd van die projectfinanciering is 15 jaar, geteld vanaf de oplevering van het windpark, melden de initiatiefnemers op hun internetsiteVanwege het duurzame karakter komt Windpark Krammer in aanmerking voor groenkorting op de rente voor een deel van de financiering.

Het project is ontstaan uit een burgerinitiatief en daarmee de grootste in z'n soort. Het park wordt naar verwachting over twee jaar in bedrijf genomen. De opgewekte elektriciteit gaat voor 95 procent naar AkzoNobel, DSM, Google en Philips. De 34 turbines hebben een gezamenlijk vermogen van 102 Megawatt.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement