Een toost op de heropening van fiZi na een lange lockdown met op de voorgrond (vlnr) Justine Tieleman, Laura van der Wekken, Han Philipoom en Elly van Eijken.
Volledig scherm
Een toost op de heropening van fiZi na een lange lockdown met op de voorgrond (vlnr) Justine Tieleman, Laura van der Wekken, Han Philipoom en Elly van Eijken. © Sandra Schimmelpennink

Filmtheater fiZi in Zierikzee proost op het einde van de lange lockdown

ZIERIKZEE - De kurk ging van de fles bubbels zaterdagavond in de foyer van het Zierikzeese filmtheater fiZi. Met de eerste dertig gasten die een half jaar hebben moeten wachten om een filmpje te pakken, werd de heropening feestelijk toegejuicht. 

 1. Niet met je fiets, maar met de telefoon of laptop langs de Kunstschouw op Schouwen-Duiveland
  PREMIUM

  Niet met je fiets, maar met de telefoon of laptop langs de Kunst­schouw op Schou­wen-Duiveland

  NOORDWELLE - Dat het prachtige weer voorlopig aanhoudt en dat de Kunstschouw eigenlijk gewoon had kunnen plaatsvinden doet de organisatie pijn. Maar een virtuele tour moet die pijn een beetje verzachten. Bovendien biedt die ook weer wat extra's, want bezoekers kunnen meer zien dan anders. Vanaf zaterdag 12 juni is de Kunstschouw driedimensionaal te beleven via de website kunstschouw.nl.
 2. Bruinisse bruist weer met nieuw dorpshart; bewoners hebben wel vier keer overlast moet doorstaan
  PREMIUM

  Bruinisse bruist weer met nieuw dorpshart; bewoners hebben wel vier keer overlast moet doorstaan

  BRUINISSE - Wat een paar mooi aangelegde straatstenen en een beetje spelen met de ruimte niet kan doen. Stap voor stap krijgt het dorpshart van Bruinisse weer wat smoel. Bijna vier jaar nadat de dorpsraad en ondernemersvereniging hun stempel drukten op de plannen voor het Kerkplein en omgeving, werd dat deel van de herinrichting vrijdag formeel afgesloten. Wethouder Jacqueline van Burg onthulde een plaquette in het wegdek. ,,Het is echt supermooi geworden!”