Openluchtbioscoop bij Hoeve Batenburg, Ellemeet.
Volledig scherm
PREMIUM
Openluchtbioscoop bij Hoeve Batenburg, Ellemeet. © Katja van Noort

Film kijken op een strobaal: boerenbios slaat (weer) aan

ELLEMEET - Een groot scherm op een veld, strobalen als zitjes, en een zomerse avond op een veld. De ingrediënten van de boerenbios bij Ellemeet. O ja, en popcorn.

 1. Het Odensehuis is een warme deken, al weet nog niet iedereen het te vinden
  PREMIUM

  Het Odensehuis is een warme deken, al weet nog niet iedereen het te vinden

  Op de allereerste dag dat het Odensehuis in Zierikzee geopend was, was coördinator Pauline Klerkx stiknerveus. Zou er wel iemand die drempel over durven stappen? Nu, vijf jaar later, weet ze dat haar angst ongegrond is. Tientallen mensen met beginnende dementie of geheugenklachten, en hun naasten, liepen de ontmoetingsplek aan de Grevelingenstraat al binnen. Ina de Boer (82) was de eerste bezoeker. Ze loopt er nu als vrijwilliger rond.
 2. Ondernemers Renesse zetten samen in op energiebesparing en dat is harder nodig dan ooit

  Onderne­mers Renesse zetten samen in op energiebe­spa­ring en dat is harder nodig dan ooit

  Toen ze het plan bedachten, was van een energiecrisis geen sprake. Nu is het onderwerp razend actueel. De ondernemers van Renesse werken samen aan duurzaamheid. Op 27 bedrijven zijn de afgelopen maanden duurzaamheidsscans gemaakt. Op basis van de resultaten steken de ondernemers donderdag de koppen bij elkaar. Ze gaan kijken of ze samen stappen kunnen zetten om energie te besparen of iets met afval te doen.