AS Media
Volledig scherm
© AS Media

Fietser afgevoerd met traumaheli na ongelukkige val in Scharendijke

SCHARENDIJKE - Een fietser is vanmiddag zwaargewond geraakt bij een valpartij op de Elkerzeeseweg in Scharendijke. Het slachtoffer is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. 

 1. Stadhuismuseum in Zierikzee staat klokslag 8 uur klaar met croissants en koffie voor eerste bezoekers

  Stadhuismu­se­um in Zierikzee staat klokslag 8 uur klaar met croissants en koffie voor eerste bezoekers

  ZIERIKZEE - Het Stadhuismuseum in Zierikzee maakt een feestje van de heropening. Na bijna een half jaar gedwongen sluiting door de coronamaatregelen, gooit het museum de deuren zaterdag al gelijk om 8 uur 's ochtends open. De eerste dertig vroege vogels worden getrakteerd op een verse croissant van De Man die Bakt en een kopje koffie of thee. En dan ook nog eens hoogstpersoonlijk uitgeserveerd door cultuurwethouder Jacqueline van Burg.
 2. Schouwen-Duiveland laat grootschalige opvang asielzoekers over aan andere Zeeuwse gemeenten
  PREMIUM

  Schou­wen-Duiveland laat grootscha­li­ge opvang asielzoe­kers over aan andere Zeeuwse gemeenten

  ZIERIKZEE - Schouwen-Duiveland moet ook zijn verantwoordelijkheid nemen in de opvang van asielzoekers. Dat kan je niet simpelweg aan de andere Zeeuwse gemeenten overlaten, vinden vijf fracties in de gemeenteraad. PvdA, SP, D66, CDA en Groenlinks willen een onderzoek naar een geschikte locatie voor opvang van minimaal 150 mensen. ,,We moeten er klaar voor zijn, op het moment dat het nodig is”, aldus initiatiefnemer Petri d’Anjou (PvdA).