Volledig scherm
PREMIUM
Vlnr: De Syrische Fayzeh Ibrahim (naaister van beroep), Abdulghani Youssef Alhajji (buschauffeur) en Farhad Hasan (sportdocent) hebben allemaal hun papiertje gehaald en hopen snel aan het werk te kunnen © Dirk Jan Gjeltema

Fietsen en zó vroeg eten, doe je in Syrië niet

Slechts één koekje bij de koffie en een vrouw achter het stuur van de bus. Vluchtelingen kijken hun ogen uit als ze in Nederland terecht komen. Het participatietraject helpt hen op weg. 

ZIERIKZEE - ,,In Nederland komen mensen op tijd. Fietsen ze. En zwemmen ze. Eten ze héél vroeg. En is vrijheid zó ontzettend belangrijk.” Of dat anders is in Syrië? ,,Honderd procent anders”, zegt Roumana Chikhou. Met 24 andere mensen ondertekende de uit Syrië gevluchte en nu in Zierikzee wonende docente vandaag een participatieverklaring in het gemeentehuis in Zierikzee.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Herdenking Joodse slachtoffers in Zierikzee

    Herdenking Joodse slachtof­fers in Zierikzee

    ZIERIKZEE - Bij het Joods monument aan de Grachtweg in Zierikzee is vandaag stilgestaan bij de dood van 22 inwoners in de Tweede Wereldoorlog. Ze werden 24 maart 1942 gedwongen huis en haard te verlaten en samen met andere Joden in Zeeland op de trein gezet naar een Duits vernietigingskamp. Het monument is geadopteerd door de de J.L. de Jongeschool, dat met de jaarlijkse herdenkingen de herinnering aan de omgebrachte stadsgenoten levend houdt. Op de zuil prijken de namen van de 22 slachtoffers.