Femke de Vries ziet op het braakliggend terrein van het gesloopte MFC in Zierikzee kansen voor tijdelijke natuur. Woningcorporatie Zeeuwland houdt het bij het inzaaien van een strook met bloemenmengsel.
Volledig scherm
PREMIUM
Femke de Vries ziet op het braakliggend terrein van het gesloopte MFC in Zierikzee kansen voor tijdelijke natuur. Woningcorporatie Zeeuwland houdt het bij het inzaaien van een strook met bloemenmengsel. © Ernesta Verburg

Femke de Vries ruikt kansen voor tijdelijke natuur: ‘Gebruik bouwstops om er iets moois mee te doen’

ZIERIKZEE - Femke de Vries kan bijna geen verloren hoekje grasland of braakliggend terrein voorbij fietsen, of ze ziet er wel potentie in. ,,Zó saai en zó zonde, wanneer daar verder niks mee wordt gedaan.” Tal van plekken op Schouwen-Duiveland worden er volgens de GroenLinks-politica beslist fraaier op met ‘tijdelijke natuur’.

November vorig jaar gooide De Vries een balletje op in de gemeenteraad. Met succes, haar plan voor inrichting van tijdelijke natuurterreinen werd omarmd. Maar sindsdien bleef het akelig stil op dat front en ondertussen ontvouwt de lente zich al weer in al haar pracht. Nu is volgens De Vries hét moment om door te pakken. ,,Diverse bouwplannen staan in de wacht door de te zware stikstofbelasting in de omgeving. En met de financiële onzekerheid door de coronacrisis daar nog eens overheen, is de tijd rijp om de natuur een extra handje te helpen.”