Volledig scherm
De eerste verdieping van het gemeentehuis is een open ruimte geworden. Veel kleurrijker ingericht dan voorheen © Gemeente Schouwen-Duiveland

Feestelijke opening van verbouwd gemeentehuis in Zierikzee

ZIERIKZEE - Het verbouwde gemeentehuis in Zierikzee wordt vrijdag 25 mei feestelijk geopend. Alle organisaties die onder dak zijn gekomen bij het gemeentehuis presenteren zich die dag tijdens een soort inloopmiddag.

De verbouwing van de begane grond en eerste etage van het gemeentehuis heeft maanden in beslag genomen. Allerlei partijen die werkzaam zijn binnen het sociaal domein hebben een plekje op de begane grond gekregen. Het gaat om GGD Zeeland, Emergis, Juvent, Buurtzorg, Allerzorg, SMWO, Social Enterprise TROTS, MIEP en Unique. 

Volledig scherm
De begane grond is toegankelijker. En er zijn allemaal organisaties te vinden die iets doen op het gebied van het sociaal domein © Gemeente Schouwen-Duiveland

Daarnaast zijn de indeling en inrichting helemaal vernieuwd. Begane grond en eerste etage hebben een meer open karakter gekregen. De hoofdingang is vernieuwd en Burgerzaken is toegankelijker gemaakt. Het vernieuwde gemeentehuis is 25 mei tussen 14.00 en 16.30 uur te bezoeken.  Kinderen kunnen met hun pop of knuffel naar het poppenspreekuur van GGD Zeeland. Een ballonnenkunstenaar maakt ballonfiguren. Buurtzorg laat presentaties zien van de maaltijdservice uit Cederhof en van personenalarmering van de Noodknop. Beide zijn diensten waarmee mensen langer thuis kunnen blijven wonen. 

De officiële opening is om 14.30 uur.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Warming-up met muziek, water en fruit voor eerste schooldag in Renesse

    War­ming-up met muziek, water en fruit voor eerste schooldag in Renesse

    RENESSE - De leerlingen van basisschool Het Stapelhof in Renesse zijn vandaag dansend en gezond aan het nieuwe schooljaar begonnen. Naast een intensieve warming-up op muziek op het schoolplein onder begeleiding van Daniëlle van Tongeren, kregen alle kinderen een eigen waterfles. Deze dopper moet hen stimuleren op school meer water te drinken in plaats van zoetige drankjes. Daarnaast was er voor iedereen ook een fruitspies om tevens gezond eten aan te moedigen.