Volledig scherm
© Frituur De Grevelingendam/Facebook

Familie richt gedenkplek in voor verdronken Duits meisje

BRUINISSE -  De familie van het 14-jarige Duitse meisje dat dinsdag verdronk in de Oosterschelde bij Bruinisse, heeft woensdag een gedenkplek ingericht op de plek van het ongeluk. Het altaartje maakt onderdeel uit van een boeddhistische ceremonie.

0 reacties

 1. Vice-fractievoorzitter LSD Marcel Willemse stopt ermee 'na een op persoonlijk vlak heel zwaar jaar’
  PREMIUM

  Vi­ce-fractie­voor­zit­ter LSD Marcel Willemse stopt ermee 'na een op persoon­lijk vlak heel zwaar jaar’

  ZIERIKZEE - Vice-fractievoorzitter Marcel Willemse van LSD stapt uit de gemeenteraad van Schouwen-Duiveland. Willemse, tevens exploitant van lunchboerderij en golfbaan De Molenberg in Burgh-Haamstede, heeft in 2020 op persoonlijk vlak een ‘heel zwaar jaar doorgemaakt’, geeft hij aan in een verklaring. Dat ging ook ten koste van zijn eigen gezondheid en de energie om zich nog langer te kunnen inzetten voor de gemeenschap. ,,Ik heb altijd veel voor anderen gedaan en willen betekenen, nu is het tijd om even aan de Marcel BV te denken.”
 1. Snel opkomende stroming werd Duits meisje (14) fataal bij Bruinisse
  PREMIUM

  Snel opkomende stroming werd Duits meisje (14) fataal bij Bruinisse

  BRUINISSE - Overmand door verdriet zakt de moeder op de grond. In de schaduw van de brandweerwagen vangen familieleden en een tolk haar dinsdagmiddag op. Vanuit de lucht en op het water wordt al meer dan drie uur onafgebroken gezocht naar haar veertienjarige dochter. Dat de plots opkomende stroming in de Oosterschelde bij Bruinisse het meisje noodlottig is geworden, staat al vast. De eerder ingezette grote reddingsactie is tegen het eind van de middag omgezet in een bergingsactie. Rond 21.30 uur wordt een stoffelijk overschot gevonden, dat naar alle waarschijnlijkheid het meisje is.
 1. Volop sneeuwpret in Zeeland
  Play

  Volop sneeuwpret in Zeeland

 2. 'Zeeuwse Zuster' Cathelijne schrijft over haar werk
  Play

  'Zeeuwse Zuster' Cathelijne schrijft over haar werk