Volledig scherm
Sportcentrum Westerschouwen tijdens Goud voor Oud © Dirk Jan Gjeltema

‘Falen gemeente bij Sportcentrum zal moeilijk te achterhalen zijn’

BURGH-HAAMSTEDE - Het is een stevig verwijt waarmee de eigenaren van Resort Haamstede de voormalige gemeente Westerschouwen dinsdagavond om de oren sloeg. Bij de bouw van sportcentrum Westerschouwen is het gemeentelijk toezicht tekort geschoten. Terechte kritiek? ,,Geen idee", zegt wethouder Jacqueline van Burg. ,,Daar zouden we diep, diep voor in de archieven moeten duiken.”

De gemeente Schouwen-Duiveland, waarin Westerschouwen jaren geleden is opgegaan, is geen partij in het verhaal. Stichting Renesse nam de sporthallen eerder al van de gemeente over en verkocht het ruim een jaar geleden aan Resort Haamstede. Die twee partijen zijn in een juridisch conflict verwikkeld over de zaak.

Risico's

Van Burg kan zich niet voorstellen dat er vanuit de gemeente doelbewust slecht werk is verricht. ,,Zulke risico's neem je als gemeente niet. Maar of de gemeente destijds tekort geschoten is? Het is zo lang geleden. Dat zouden we echt moeten uitzoeken. Of het zo is. En waarom het dan zo is gegaan. Geen van de partijen heeft ons hierover tot nu toe benaderd.”   

Minder draagkracht

In maart werden de sporthallen van het ene op het andere moment gesloten, nadat gebleken was dat er iets mis was met de dakconstructie. Uit onafhankelijk onderzoek dat de huidige eigenaren hebben laten uitvoeren, blijkt dat de dakspanten veel minder draagkracht hebben dan destijds in de bouwvergunning werd geëist. 

Hans Neijman van Resort Haamstede meldde dinsdag aan de gebruikers dat na de zomer begonnen wordt met versteviging van de dakconstructie. De hallen kunnen op 5 oktober weer open. De Stichting Renesse wil niet op de zaak reageren. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement