Volledig scherm
Buro111 is vanwege de doorstart verhuisd van de ene kant van het Jannewekken (rechts) naar de andere kant en zit nu in hetzelfde pand als drukkerij LNO. © Google

Failliet Buro111 in Zierikzee maakt doorstart na overname

ZIERIKZEE - Buro111 in Zierikzee maakt een doorstart. Het communicatiebureau, dat vorige maand failliet ging nadat het slachtoffer werd van internetcriminaliteit, is ingelijfd door tekstBeeld Groep. 

Buro111 werd ruim een jaar geleden slachtoffer van internetcriminaliteit en kwam daar niet meer bovenop. TekstBeeld Groep heeft het bureau, inclusief alle eigendommen, nu overgenomen. TekstBeeld Groep heeft meerdere - vooral zelfstandig werkende - print- en mediabedrijven in eigendom, zoals de drukkerijen Bareman (Terneuzen), LNO (Zierikzee) en Dieleman (Tholen).  

Verhuisd

Buro111 is inmiddels verhuisd naar de overkant van de straat en zit nu in hetzelfde gebouw als LNO Drukkerij, aan het Jannewekken in Zierikzee. Dat bedrijf is ook onderdeel van de tekstBeeld Groep. Dat wil niet zeggen dat die bedrijven samengaan, benadrukt Hans Beljaars van Buro111. ,,Klanten merken nauwelijks iets van de overname. We blijven hetzelfde werk doen, op dezelfde manier als we hiervoor deden.”

Wicher Deddens, bestuurder van de tekstBeeld Groep, bevestigt dat. ,,De kracht van een communicatiebureau zit erin om onafhankelijk te kunnen werken. Dat komt de creativiteit alleen maar ten goede.” Juist de eigenheid van Buro111 vormt een waardevolle toevoeging voor de tekstBeeld Groep, die nu vooral uit drukkerijen bestaat. Deddens: ,,De activiteiten zijn een aanvulling op wat wij nu doen. Buro111 zit dichterbij de plek waar dingen bedacht worden, bij de marketing. Dat hebben we nu nog niet.”

Het is nog niet duidelijk of alle zes medewerkers van Buro111 in dienst kunnen blijven. ,,Dat gaan we de komende tijd bekijken", zegt Deddens.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement