Volledig scherm

Facelift voor Schelphoek ongewis

SEROOSKERKE (S) - Een herontwikkeling van de Schelphoek staat op losse schroeven. De gemeente beschrijft in een gebiedsvisie wat er allemaal mogelijk is in het gebied. Daaronder valt ook de nieuwbouw van een hotel met zestig kamers (paviljoens) in het bos langs de Oosterscheldedijk. Maar ondernemers staan nog niet te springen, aldus wethouder Wout van den Berg.

Voor een deel steekt de wethouder de hand in eigen boezem. ,,We zijn twee jaar geleden fout gestart door te zeggen dat daar een zorghotel op de dijk moest komen. Dat heeft tot een hoop commotie geleid en uiteindelijk ook het schrappen van dat plan. Voor ons was het daarna vooral zaak om tot een soort compromis te komen. Dan zie je dat het voor de ene partij niet ver genoeg kan gaan, terwijl voor het andere kamp alles te veel is." Zestig kamers De gemeente neemt zelf geen initiatieven voor herinrichting van het gebied en laat dat binnen de nu vastgestelde grenzen over aan ondernemers of belanghebbende instanties als Staatsbosbeheer. Het is het nog de vraag of een hotel met maximaal zestig kamers daadwerkelijk exploitabel is. Die vier-sterrenaccommodatie zou dan in de plaats moeten komen van het huidige hotel-restaurant. De hoogte is begrensd op twee bouwlagen en een kap.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Concert The Animals in Bruinisse

    Concert The Animals in Bruinisse

    BRUINISSE - De Britse popgroep The Animals (House of the Rising Sun) krijgt er niet genoeg van. De oude rotten komen zaterdag 27 oktober voor de tweede keer dit jaar naar Schouwen-Duiveland. Op 31 maart en 1 april stonden ze in Brogum Zierikzee. Nu komen ze naar Bruinisse voor een concert in dorpshuis De Vanger. Drummer John Steel (77) richtte in 1957 de band met Eric Burdon in 1957 op. Toetsenist Mick Gallagher is ook van het eerste uur en nog steeds van de partij. De huidige formatie bestaat verder uit zanger/gitarist Danny Handley (die Burdon vervangt) en bassist Roberto Ruis. De Nederlandse band De Maskers 2.0 mag het publiek in Bruinisse opwarmen. Het programma begint om 20.30 uur.