Volledig scherm
Campus Cultura in Zierikzee © Dirk-jan Gjeltema

Exposities terug in bibliotheek Zierikzee

ZIERIKZEE - De exposities keren terug in de bibliotheek van Zierikzee, voor het eerst sinds de verhuizing naar Campus Cultura. Fotografe Ernesta Verburg is de eerste die haar werk aan de wanden mag hangen.

De exposities in de voormalige bibliotheek aan de overkant van de Haringvlietstraat, waar nu de Action zit, waren bekend in de wijde omtrek. Hele wanden hingen vol kunst en mensen kwamen van het hele eiland om die te bekijken.

Maar de nieuwe bieb was tot dusver nog een beetje kaal. Jammer, vonden de medewerkers. ,,Zeker nu we weer meer activiteiten organiseren en sowieso steeds meer mensen ons nieuwe gebouw weten te vinden", zegt Marian Koene. ,,Dus hebben we van die ophangsystemen besteld. Zo kunnen we in elk geval één grote grijze betonnen wand verfraaien."

De eerste expositie is over twee weken te zien. Een maand lang zal fotografe Ernesta Verburg uit Dreischor haar beroemde portretten uit de serie Stoer Schouwen-Duiveland in de bibliotheek laten hangen. Een paar van vorig jaar, maar ook een heel stel nieuwe. In de maand dat ze er hangen, zal de samenstelling elke week veranderen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement