Volledig scherm

Exploitant Inspiratiecentrum slaat terug

SCHARENDIJKE - Natuur- en Recreatieschap Zuidwestelijke Delta spant een kort geding aan tegen Bert Kranendonk van het Inspiratiecentrum Grevelingen.

De exploitant houdt zich ondanks herhaalde en diverse pogingen doof voor de oproep uitleg te komen geven over de financiële situatie, aldus Daniël Bakker van Groenservice Zuid-Holland (GZH). GZH, verantwoordelijk voor het dagelijks beheer van het natuurgebied, en het bestuur willen met de rechtszaak voorkomen dat de kwestie verder escaleert en ieder geval de inboedel van het inspiratiecentrum veilig stellen, zegt Bakker.

Kranendonk heeft sinds de opening van het centrum, anderhalf jaar geleden, geen huur betaald voor het gebouw. Het bestuur had hem in verband met opstartproblemen uitstel van betaling verleend. Deze maand zou de eerste termijn van die achterstand moeten worden afgelost.

"Volstrekte onzin", reageert Kranendonk op de aantijgingen. Hij ontkent pertinent zich voor het bestuur en beheer onbereikbaar te houden en draait de situatie juist om. "Als ze een gesprek met mij willen, dan kan dat gewoon. Als het moet vanmiddag nog."

Lees het hele verhaal woensdag in de PZC.