Volledig scherm

Experimentele kerkdienst in Nieuwe Kerk

ZIERIKZEE - De Thomaskerk houdt zondag 19 november een experimentele anders-dan-anders kerkdienst in de Nieuwe Kerk in Zierikzee. 

Onder de titel 'Hemel op aarde?' wordt een laagdrempelige dienst gehouden waar iedereen welkom is en mag komen en gaan wanneer men wil. Geen dienst om zieltjes te winnen of met vaste waarheden te strooien maar een dienst om samen bezig te zijn met levensvragen. 

Met deze formule wil de kerk laten zien van deze tijd te zijn. Veel mensen hebben een beeld van de kerk van lang geleden: met eenrichtingsverkeer, vaste waarheden en zekerheden en met muziek die ver van de mensen afstond. Maar niet alleen de samenleving, ook de kerk is veranderd. De vragen die mensen vandaag hebben leven net zozeer in de kerk. Antwoorden op die vragen zijn er niet altijd maar mensen komen samen om te zoeken in stilte, in bidden, in muziek en dingen om over na te denken.  

Tijdens de dienst zijn er korte flitsende woorden om over na te denken en er is muziek. Het ensemble Waisisi zingt onder meer Halleluja van Lennard Cohen, Heaven en de Zweedstalige song uit de film ‘As it is in heaven’. Er is muziek op piano en orgel en er wordt gebruik gemaakt van clips met popmuziek. Freek Schipper heeft de leiding. Aanvang: 10.00 uur.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement