Volledig scherm
Archief: Bloemensuper © Bloemensuper

Ernstige waterschade helpt alle bloemen van de Bloemensuper naar de knoppen

ZIERIKZEE - ,,Ik hoef de bloemen voorlopig geen water meer te geven", zegt eigenaar van de Bloemensuper in Zierikzee, Fabian Oostvogels ietwat ironisch. De winkel is nog zeker tot zondag dicht door ernstige waterschade.

Tijdens de hevige regenval van afgelopen zaterdag is er een flinke lekkage ontstaan in het plafond van de winkel. ,,Toen we bij ons pand aankwamen, stond het er vol met brandweer en politie", aldus Oostvogels. 

De bovenburen hadden de hulpdiensten ingeschakeld, nadat de stroom ook bij hen was uitgevallen. Door het lek - waarschijnlijk in een aanbouw - is er water terechtgekomen in de meterkast en kortsluiting ontstaan.

Alle bloemen konden de prullenbak in. ,,Ze waren niet allemaal zichtbaar beschadigd, maar ik kon de kwaliteit niet meer garanderen", zegt de eigenaar. Verder betreft de schade voornamelijk het doorweekte plafond. ,,Gelukkig is het allemaal een verzekeringskwestie", reageert Oostvogels kalm.

Voor nu is het even wachten tot de schade-expert is langsgekomen en de overige schade kan worden hersteld. Dan kunnen nieuwe bloemen geleverd worden en Oostvogels hoopt maandag weer open te kunnen.