Volledig scherm
Wim Kuijken tussen Karla Peijs en Letty Demmers (namens Stichting De Blauwe Lijn) in. Rechts kijkt Siemco Louwerse, directeur Watersnoodmuseum, toe. © Gerrit van Loon

Erepenning voor oud-deltacommissaris Wim Kuijken

OUWERKERK - ,,Jij hebt het watervraagstuk op de kaart gezet.” Die woorden sprak Watersnoodmuseum-voorzitter Karla Peijs voordat vandaag ze oud-deltacommissaris Wim Kuijken de erepenning gaf. Zonder Kuijken was de nieuwe verhalenbibliotheek met 77 filmpjes in het museum niet tot stand gekomen.

Peijs kent Kuijken ook van hun gezamenlijke tijd op het voormalige Ministerie van Verkeer en Waterstaat. ,,Jij bouwde een watercommunity op en je schudde Nederland wakker met de boodschap: we zijn hier nog wel veilig voor het water, maar er kan echt iets gebeuren. Je zette dit vraagstuk echt op de kaart. Als museum hebben we nooit vergeefs een beroep op je gedaan.”

,,Heel bijzonder deze erepenning”, vindt Kuijken. ,,Ik ben zeer vereerd. De korte filmpjes zijn niet helemaal mijn eigen idee. Veel mensen hebben eraan meegewerkt. Wij kunnen wel dikke beleidsnota’s tikken over stijgende waterspiegels, maar die leest niemand. Met beelden, zichtbare emoties van betrokkenen geef je de boodschap aan de jeugd beter door.”  

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement